FOTO'S  OP  DE  RENBAAN

DUINDIGT  IN  WASSENAAR

08-08-2018

Na veel ringsteekfoto's had ik nog een paar paardenonderwerpen op mijn bucketlist staan. Eén daarvan was foto's maken van renwedstrijden.

 

Waar kan je die beter maken dan op de renbaan van Duindigt. Dus contact gezocht met Bas Huybers, huisfotograaf van Duindicht. Na een prettig telefoongesprek mocht ik naar Duindigt komen om foto's te maken.

 

Het was na een periode van bloedhete dagen, door een langdurige hittehitte golf, eindelijk een dag die kwa temperatuur zeer angenaam was. Alleen was de weersvoorspelling dat er nu dan toch eindelijk regen kon komen.

 

Aangekomen op Duindigt, werd ik in eerste instantie verwelkomd door de vriendin van Bas. Hij zelf liep nog even in de rondte. Daarna werd ik ook door een vriendelijke Bas Huybers ontvangen. Na wat kennismakings woorden werd mij een en ander uitgelegd over de huisregels verteld waar ik dan mocht staan en waar niet. En zéker niet bij de spiegels van de fotofinish!  (Zie goto 2) En een uitleg over het grote bord waar de nummers van de races op staan. 

 

Er is een zandbaan en een grasbaan. De grasbaan loopt buiten om de zandbaan. Zolang er niet op de grasbaan wordt geraced mag ik daar wel komen.  Aan de nummers op een groot bord kan ik zien of er op de grasbaan wordt geraced want dan is het wegwezen daar. Bas leidde mij naar een plekje in de bocht waar ik dan hopelijk wat mooie plaatjes kan schieten.

 

Ik heb veel foto's gemaakt. Maar zoals altijd wanneer je iets voor het eerst doet en heb je er geen ervaring in, moet je thuis op de pc maar kijken wát het is geworden. Ik kon meteen mooi oefenen in het "pannen". Dat is het méébewegen/meetrekken van de camera mét het onderwerp! Nou dat valt ook nog niet mee.  In ieder geval heb ik mijn best gedaan om goede foto's te maken. Ik ben weer een ervaring rijker en heb zeker genoten van deze redelijk droge dag. Aan het eind voor ik naar huis ging regende het behoorlijk. Maar voor mij zat het er op. Na Bas Huybers en zijn vriendin te hebben bedankt ging ik naar huis. Met de uitnodiging, dat ik maar moest bellen als ik weer een keer wil komen. Nou dat ga ik zeker nog een keer doen.

 

Met dank aan huisfotograaf van Duindigt Bas Huybers